El problema de la contaminació i com ens afecta

Com ens afecta?

La contaminació de l'ambient afecta a la nostra salut. Es considera que està directament relacionada amb l'augment de malalties respiratòries, cardiovasculars, dèrmiques, oculars i fins i tot neurodegeneratives com l'alzheimer o la demència. A més els danys provocats al medi ambient degut a la contaminació (reducció de la capa d'ozó, escalfament global, contaminació d'aigua, sòl i aire) redueixen la qualitat de l'aire, la productivitat dels sòls i posen en perill la biodiversitat. Sense deixar fora els alts costos sanitaris i per descontaminació, els quals a nivell mundial s'estima que superen els 4 bilions d'euros.

Salut

Problemes respiratoris, al·lèrgies, disminució d'esperança de vida, naixements prematurs, etc.

MEDI AMBIENT

Mal a la capa d'ozó, contaminació de l'aigua, minvament de productivitat als cultius, etc.

Economia

Costos sanitaris derivats, disminució de la renda per càpita, etc.

ESCALFAMENT GLOBAL

Gasos d'efecte hivernacle que retenen la calor a les capes baixes de l'atmosfera.

Salut

La contaminació de l'aire és el principal risc ambiental per a la salut pública a nivell mundial. Les partícules de CO2 presents en l'aire entren a l'organisme de les persones, podent causar efectes nocius per a la salut. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la mala qualitat de l'aire afecta al 99% de la població, això augmenta el risc de malalties respiratòries, cardiovasculars, oculars, dèrmiques i càncer. L'envelliment prematur causat per la contaminació ambiental, podria influir en l'aparició de malalties neurològiques i neurodegeneratives.

Medi ambient

La contaminació pot provocar canvis irreversibles en el medi ambient i deteriorar la qualitat de vida dels éssers vius, arribant fins i tot a amenaçar la seva existència. Generant conseqüències com: Infertilitat dels sòls per la pèrdua dels nutrients i propietats, la qual cosa reduiria la capacitat productiva en els cultius i pèrdua de biodiversitat. Insalubritat de l'aigua que ocasiona malalties i infeccions gastrointestinals. Perduda de la capa d'ozó el que implica augment de radiació ultraviolada. Destrucció dels ecosistemes, la qual cosa amenaça la salut a llarg termini dels animals, els humans i les plantes.

Economia

S'estima que el cost econòmic de la contaminació a nivell mundial supera els 3,7 bilions d'euros a l'any, la qual cosa representa el 6,2% de la riquesa del planeta. La contaminació genera un impacte sobre la salut humana i al medi ambient, i a la vegada en l'economia. Els augments de morts prematures i malalties representen costos sanitaris, mentre que l'augment de les temperatures globals genera pèrdues del sector agrícola i ramader, la qual cosa representa perdudes productives. A més de les despeses per part de les empreses i els governs per a mitigar les conseqüències mediambientals provocades per la contaminació.

Escalfament global

L'escalfament global resulta de l'augment de l'efecte d'hivernacle, un procés en el qual la calor generada pel sol queda atrapada en l'atmosfera, producte dels gasos contaminants. L'emissió d'aquests gasos contaminants com el metà o l'òxid nitrós han anat en ascens provocant l'efecte d'hivernacle, portant com a conseqüència la fosa de les glaceres i amb això la crescuda dels oceans, la qual cosa comporta a la desaparició de zones terrestres i l'extinció de la biodiversitat. Canvi climàtic que provoca variacions en les temperatures i els patrons climàtics, representant una amenaça per al benestar humà i la salut del planeta.

T'interessen els nostres serveis?

Posa't en contacte amb nosaltres per a més informació sobre els nostres serveis de fotocatàlisi i recuperació de paviments.

Contactar

les nostres certificacions

En fotocatàlisi

Construcciones y Obras Publicas Dibesa SL utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant. Premi el botó 'ACCEPTAR' o continui navegant per autoritzar-ne el seu ús. En aquest cas Construcciones y Obras Publicas Dibesa SL no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra política de cookies a peu de pàgina.